Äänne-kirjain-vastaavuuden opettelu: Ekapeli Alku -sovellus

Ekapeli on ensisijaisesti lapsille tarkoitettu luku- ja kirjoitustaitoa opettava peli, johon pitää rekisteröityä. Siitä on kuitenkin olemassa testiversiona myös älypuhelimelle tai tablettiin ladattavissa oleva sovellus Ekapeli Alku, jonka avulla voi opetella aakkoset. Ekapeli perustuu toistoon ja yritykseen ja erehdykseen ja se on tutkimuksissa todettu varsin tehokkaaksi. Vaikka peli on ulkoasultaan lapsille suunnatun näköinen, sillä voi varmasti opetella kirjaimia myös aikuinen lukutaidoton.

Ekapelissä aikuinen oppija voi pelata itsenäisesti tai aikuisen ohjaamana kenttiä läpi. Peliin voi tehdä useammalle oppilaalle oman hahmon, ja sen myötä profiilin, johon tallentuu kunkin pelaajan oma pelihistoria ja oppimisen vaihe. Sovellus siis seuraa oppijan kehitystä ja kulkee oppijan tarvitsemaan tahtiin.

Peliä voi pelata vähän kerrallaan ja siihen voi palata uudelleen ja uudelleen, jolloin hitaampikin oppija voi rauhassa kehittyä. Yleensä ottaen peliä ei kannata pelata liian kauan putkeen, vaan vähän kerrallaan, koska oppiminen on tehokkainta, jos informaatiota ei tule liikaa kerralla. Siksi esimerkiksi yhden tunnin aikana monta oppijaa voi vuorotellen pelata samalla laitteella, eikä laitteita ole pakko olla jokaiselle. Samaan aikaan voi harjoitella luku- ja kirjoitustaitoja myös muuten.

Soveltuvat laitteet: Andoidin, Applen ja Windowsin käyttöjärjestelmillä toimivat puhelimet ja tabletit

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mitä mietteitä sinulla on tästä?