Luki-luukas

Luki-luukas on opetushallituksen lukivaikeuksista kärsiville suomenkielisille oppijoille luotu sivusto, joka sisältää eritasoisia luetun ymmärtämisen, sanahahmon tunnistamisen ja sananmuodostuksen tehtäviä yhden tekstin ympärille rakentuvissa paketeissa. Tehtäviä voi kuitenkin helposti soveltaa myös alkeet hallitsevan s2-oppijan lukutaidon harjoitteluun. Kaikki tehtävät eivät välttämättä suoraan sovellu s2-opetukseen, paitsi tietenkin lukivaikeuksista kärsiville, jotka muuten ovat kielen opiskelussa jo pidemmällä.

Tekstit ovat sanastoltaan ja rakenteiltaan kaikki sen verran vaikeita, että ne eivät sovellu A1 tasolle ja ovat haastavia myös A2-tasolla.Tehtävillä voi kuitenkin sujuvoittaa heikkoa lukutaitoa, jos kielen perusteet ovat muuten hallussa.

Käyttö opetuksessa: 

S2-opetuksessa näiden tehtävien tekeminen varmasti vaatisi opettajan ohjausta ja tukea, eli aivan itsenäisesti niitä ei voi suorittaa. Pienryhmät voisivat toimia paremmin tekstin käsittelyn aikana, koska tällöin toisista oppijoista saa tukea ja tekstiä voidaan lukea myös ääneen. Tekstiin perustuvia tehtäviä voidaan tehdä myös itsenäisesti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mitä mietteitä sinulla on tästä?